شهرک المهدی - جبرئیل

وبلاگی برای تو

شهرک المهدی - جبرئیل

وبلاگی برای تو

تکانلوژی معلوماتی و مخابراتی کابل ICTI

Information and ِِِCommunication Technology

به صفحه پوهنحی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی
خوش آمدید!!



سلام دوستان بنده حسین رضایی برای آشنایی بیشتر شما دوستان عزیز با پوهنحی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی این صفحه رو ایجاد کردم در ابتدا بهتره کمی در مورد تاریخچه مخابرات افغانستان آگاهی پیدا کنیم.

تاریخچه وزارت تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی کابل

وزارت مخابرات وتکنالوژی معلوماتی افغانستان در سال ١٩۵۵ ایجاد گردیده بود.

افغانستان در جهان ارتباطات الکترونیکی با نصب تیلفون سیمدار در سال ١٨٩٨ در قصر ارگ (محل اقامت شاه) در کابل گام برداشته است.

در سال ١٩٠٨ یک سیستم کوچک تیلفون با ظرفیت ٢۵ لین بطرف شمال قصر ارگ نصب گردیده بود. خدمات تیلگرافی نوع دیگری از تسهیلات مخابراتی بود که در سال ١٩١۴ در افغانستان راه اندازی گردید. نصب سیستم تیلگرافی به طاقت دو کیلووات اساساً به مقصد اهداف نظامی در باغ بابر (باغ تاریخی در شهر کابل، که بیانگر اولین سلسله امپراتوری مغول، ظهیرالدین محمد بابر می‌باشد) نصب گردیده بود.

در سال ١٩١٩، چندین سیستم تیلفون (سیوچبورد‌ها) ۵٠ لینه و ١٠٠ لینه در پسته خانه شاه دو شمشیره (ع (نصب گردیده بود. در همین سال برای اولین بار برای ١۴ محصل بورس تحصیلی داده شده بود تا در رشته تیلگراف بیسیم در خارج تحصیل نمایند.

در سال ١٩٢٠، ماشین تیلگرافی دیگری ساخت انگلستان در کابل نصب گردید که تا سال ١٩٣٢ از آن استفاده می‌گردید.

افغانستان در ماه اپریل سال ١٩٢٨ عضویت اتحادیه بین المللی تیلگراف (ITU) را حاصل نمود. (نام اتحادیه بین المللی تیلگراف)  در سال ١٨٦۵ بوجود آمد و در سال ١٩٣٢ نام آن به اتحادیه بین المللی مخابرات مبدل گردید.

در سال ١٩٣٠، هفت پایه ماشین تیلفون و تیلگراف موج کوتاه از کمپانی مارکونی ایتالوی خریداری گردیده و در شهر‌های کابل، هرات، مزارشریف، میمنه و خوست نصب و مونتاژ گردیده بود. در اواخر سال ١٩٣٣، سیستم دیگری با آنتن طاقت بلندتراز همان کمپنی خریداری شده و در تعمیر مرکزی تیلگراف در کابل نصب و مونتاژ گردید. در سال ١٩۴٩، یک پایه دستگاه تیلفون ریلی اتومات با ظرفیت ١٣٠٠ لین خریداری شده و شبکه کیبلی آن در سال ١٩۵٠ تکمیل گردید.

در سال ١٩۵٣، یک پایه دستگاه دیگر تیلفون با ظرفیت ۵٠٠٠ لین از طریق کمپنی سیمنس تهیه گردیده و بعد از تکمیل شبکه آن، در سال ١٩۵٧ به کار انداخته شد.

با تهیه تجهیزات فرعی از کمپنی سیمنس، وزارت مخابرات وصلیه‌های تیلفون بین کابل و مزار شریف و بین کابل و قندهار در سال ١٩۵٩ ایجاد شد.

در سال ١٩٦١، یک پایه دستگاه ١۵٠٠ لینه از کشور چکسلواکیا خریداری شده و در شهر کابل نصب گردید. در همین سال، وصلیه بین کابل و کندهار ایجاد شد. همچنان کابل با تورخم وبخش شمال کشور وصل گردید.

در همان موقع خدمات مخابراتی با استفاده از سیستم‌های سه چینله و ١٢ چینله و به طول تقریباً ١۴٠٠٠ کیلومتر شبکه لین دار در سر تاسر افغانستان عرضه می‌گردید. وصلیه‌های زمینی به منظور اجرای مخابره‌های بین المللی وترانزیت به بعضی از کشور‌های همسایه مانند پاکستان، ایران و ترکیه نیز مورد استفاده قرار داشت. تعداد مجموعی چینل‌ها در آن موقع متجاوز از ١٢٠ چینل بود.

نظر به ازدیاد تقاضا برای خدمات تیلفون، یک پلان توسعه شبکه در شبکه در شهر کابل در سال ١٩٦۴ راه اندازی شده بود. بر اساس همین پلان ٣٠٠٠ لین تیلفون در شیرشاه مینه، ٣٠٠٠ لین تیلفون در شهر نو، ٢٠٠ لین تیلفون در پلچرخی و ۵٠٠٠ لین تیلفون در ساحه مرکزی شهر کابل توسعه داده شده بود. شبکه متذکره بطور مکمل در سال ١٩٦٩ به فعالیت آغاز کرد.

اولین ستیشن ترانسیور رادیویی به طاقت ٢٠ کیلوات در شهر کابل نصب گردید که کابل را با پاریس از طریق رادیو وصل کرده بود.

در اواخر سال ١٩٦۴ یک فرستنده رادیویی به طاقت ١٠ کیلوات و دو ستیشن آخذه از کمپنی فلیپس (نیدرلند) تهیه گردیده بود و به منظور تأمین مخابره با مراکز ترانزیت در پاریس، دهلی جدید، لندن و مسکو مورد استفاده قرار داده شده بود.

در سال ١٩٧٣، پروژه شبکه توسعوی (پروژه دوم تیلی کمونیکیشن) با مشوره تخنیکی اتحادیه بین المللی تیلی کمونیکیشن در شهر کابل راه انداز گردید.

با تطبیق پروژه سوم، دستگاه‌های اتومات فرعی شهری در شهر نو، خیر خانه ومکرویان نصب شده بود. تهیه تجهیزات شبکه از طریق کمپنی زیمنس به تعداد ١٣٢٠٠ لین تیلفون را در شهر کابل فعال نموده بود.

افغانستان در سال ١٩٧٩ عضویت جمعیت مخابراتی آسیا پسفیک (APT) را حاصل نمود.

در سال‌های ١٩٨٣ و ١٩٨۴، دستگاه‌های نوع کراسبار در شهر کابل‌های جلال آباد، پروان، پلخمری، شبرغان و کندز نصب گردید.

در اواسط سال‌های ٧٠، خدمات اساسی مخابراتی به شمول تیلفون و تیلگراف در افغانستان در سطح ولسوالی‌ها قابل دسترسی بود. هرچند سیستم مخابراتی اکثرا" محدود به بعضی بخش‌های حکومت بود، مردمان محل نیز دسترسی محدود به خدمات داشتند.

در دو دهه گذشته (سال‌های ٨٠ و ٩٠)، شورش‌های سیاسی – اجتماعی و جنگ نه تنها زیربنا‌ها و ثروت افغانستان را منهدم نمود، بلکه سیستم‌های مخابراتی را نیز تخریب نمود و به آن رسیدگی صورت نگرفت. در اکثر بخش‌های از کشور حتی خدمات مخابراتی بسیار ضروری موجود نبود.

بعد از اینکه حکومت مؤقت در سال ٢٠٠١ در افغانستان ایجاد شد، روزنه‌های جدید سیاسی واحیای مجدد اقتصادی – اجتماعی وباز سازی در کشور باز گردید.

در جریان سال ٢٠٠٢، بعد از ایجاد حکومت انتقالی و متعاقبا" پس از تشکیل حکومت در سال‌های ٢٠٠٣ و ٢٠٠۴ از طریق انتخابات، همزمان با پروسه ثبات سیاسی، حکومت یک محیط مناسب را برای سکتور خصوصی به وجود آورد تا افغان‌ها را در ساحات مختلفه زندگی‌شان از طریق منظوری سیستم خصوصی سازی بطور رسمی کمک نماید.

نظر به موقعیت جغرافیایی افغانستان که بیشترین بخش‌های آن توسط کوه‌ها احاطه شده است و تعدادی زیادی از مردم افغان در داخل و خارج از افغانستان متفرق شده‌اند تسهیلات و خدمات مخابراتی یک موضوع بسیار مهم برای اعمار مجدد افغانستان می‌باشد.

از سال ٢٠٠١، وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی  افغانستان ، استراتژی و پالیسی‌های عمومی را برای سکتور مخابرات ترتیب نمود تا کمپنی‌ها و ادارات خصوصی را به منظور سرمایه گذاری در بخش مخابرات و بکار انداختن سیستم‌های مخابراتی قادر نماید.

انستیتوت تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی در بخش تسهیلات و خدمات مخابراتی در حال آموزش محصلین میباشد. این مرکز تدریسی در سال 1387 از انستیتوت دو ساله به یک پوهنحی زیر نظر پوهنتون کابل در محفلی رسمی با حظور وزیر تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی جناب آقای امیرزی سنگین ، معاون اول رئیس جمهور جناب آقای مارشال فهیم ، نمانیده ای از طرف جمهوری اسلامی ایران  و جمعی از محصلین این انستیتوت در کابل  تبدیل شد.

پوهنحی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی  یکی از رشته های جدیدالتاسیس در کشور میباشد. حدود دو دوره فارق التحصیل های لیسانسه این پوهنحی در شرکتها و ادارات دولتی و خصوصی در حال انجام وظیفه میباشند. با بوجود آمدن نظام اداری جدید در ادارات افغانستان ساحه وظیفوی این رشته به مراتب افزایش یافته است.

از جمله امکاناتی که برای محصلین در این پوهنحی فراهم شده است:

1-    لابراتوار های مجهز و تخصصی با استادهای جداگانه در بخش لابراتوار

2-    صنف های تدرسی مجهز به پروژکتور و ایر کاندیشن

3-    در اختیار گذاشتن یک عدد لبتاب برای هر محصل در مدت این چهار سال تحصیل

4-    کتابخانه مجهز به اینترنت پر سرعت دارای حدود 2500 کتاب تخصصی برای همین رشته

5-    انترنت سرعت بالا بصورت وایرلس برای بهبود سطح تدریس

6-    داکتر متخصص امراز داخله

7-    سلمانی

8-    ...

 

به امید آبادی وطن عزیزمان افغانستان...


و در آخر گوشه و کنار پوهنحی ICTi :




ساختمان لابراتواری




---------------------------------------------------------------------------


زمین فوتبال




---------------------------------------------------------------------------------

لابراتوار تدریسی زبان



---------------------------------------------------------------------------------

صنف لابراتواری کامونیکشن



-----------------------------------------------------------------------------------

طعام خانه



--------------------------------------------------------------------------


نمایی از در ورودی به پوهنحی icti



-----------------------------------------------------------------------------


صنف تدریسی



---------------------------------------------------------------------------

نمایی از لیلیه



------------------------------------------------------------------------------

کتابخانه



------------------------------------------------------------------------------

یکی از اتاق های لیلیه



-----------------------------------------------------------------------

اتاق لابراتواری قانون اهم (مقاومت.جریان.ولتاژ)



-------------------------------------------------------------------------

داکتر متخصص امراض داخله






-------------------------------------------------------------------------------

صنف لابراتواری کامونیکیشن



---------------------------------------------------------------------------


کتابخانه




====================================

دوستان نظر یادتون نره!!

اگه سوالی یا .... دارید میتونید به من زنگ بزنید
0797031124
0789042006


به امید موفقیت همه تون

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد